2012. április 4., szerda

Fasano - Zoosafari

Fasanoban (Bari és Brindisi között helyezkedik el) található Puglia egyik legnagyobb szórakoztató parkja. Mint az a nevéből már kiderült a parkon belüli legnagyobb érdekesség a szafari, ahol az állatok szabadon kószálhatnak. Körbe lehet menni saját autóval vagy kis vonattal. Katt ide, ha megnéznéd milyen állatokkal találkozhattok a szafarin. (a számokra kell majd rámenni az egérrel).
Azonban nem csak az autós állatkerti kör, szórakoztatja az idelátogatókat; van ezenkívül delfinárium, vidámpark (25 féle nagy attrakcióval, mint óriáskerék, hullámvasutak, elvarázsolt ház), gorilla -, csimpánz -, gibbon -, trópusi - és rovarház, "normál állatkert", 4D élménymozi, gyerekszínház, kiállítások (dinoszauruszos, tudományos, hajós), botanikus kert, éttermek, és piknikezésre alkalmas parkrészek.
Minden adott, hogy egy család gyerekkel vagy anélkül egy feledhetetlen, szórakoztató napot töltsön el. Fasanohoz nagyon közel van a tenger is (10 perc kocsival), így esetleg befejezésül még mártózni is lehet egyet a program után.

6 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Ide mindenkèpp el kell menni, aki Pugliaban jàr, èn nagyon èlveztem a safariparkot, egy ràcsos kisvasùttal be lehet menni a majmok kozè, ok pedig felcsimpaszkodnak a ràcsra, hatalmas ricsajjal, vicces ès de az ujjad, nehogy kidugd..... :):) na ès egy màsik vonatocskàval pedig egy gyonyoru tò mellè lehet utazni, ahol pedig egy fagyi mellett korbe lehet jàrni a tavat, gyonyoru. :):) ès ez mind bennefoglaltatik a teljesàru safariparkos jegyben!! na ès utàna a vidàmpark.....igaz azèrt màr kulon fizetni kell, ha ki szeretnèl pròbàlni pl egy hullàmvasùtat, de mindenkèpp szuper program :):) puszi Grèti

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, a Safari park nekünk a régióval ellentétben nem jött be. A vidámparkban is kb. minden 3. kütyű üzemelt. A delfin és fóka show viszont ütött a gyerekeknél. Rossz programnak nem nevezném, de egy családnak már elég húzos tud lenni.
    Üdv N.
    Ha valaki bírja (anyagilag és fizikailag) a hosszú utat akkor régió kihagyhatatlan,

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Köszi N, hogy megosztottad a véleményed. A gyerekek azért biztos szeretik. Igaz eddig azokkal akik hozzám jöttek még nem találtunk időt rá, túl sok a látnivaló. De egy gyerekes családnál biztos jó kis ajándék ez a manóknak, cserébe a sok gyalogolásért és kulturálódásért. :)
    Jó gyerkőcös program még a castellanai cseppkőbarlang is!
    Ha repcsivel jöttök 1 óra 20 perc alatt ide lehet érni, nem vészes.

    VálaszTörlés
  5. Mi a Gargano-fsz-re megyünk végül szeptemberben, kempingbe. Pont azért, mert 3 gyerekkel utazunk, ezt nem fogjuk kihagyni, pedig 3 óra lesz az út oda, és ugyanennyi vissza. Ez nekik fontos, Alberobello meg nekem. így igazságos. :)

    VálaszTörlés
  6. Igaz, így már lehet üzletelni a gyerekekkel.:) De szerintem a "törpfalva" Alberobello nekik is be fog jönni. Ha még picik, a hiteles sztori helyett kitalálhattok nekik valami meseszerűt. ;)

    VálaszTörlés