2012. március 29., csütörtök

Olasz mediterrán diéta fesztivál (Május 24 - 27 - Lecce)

Ugye emlékeztek, hogy az előző bejegyzésben egy bor fesztivált ajánlottam nektek, amit május 27.én rendeznek meg. Puglián nyitva állnak majd a nagyközönség előtt a legnevesebb borpincék ajtajai. Különböző programokkal várnak majd Titeket, mint borkóstolás, idegenvezetés a pincékben és a szőlőföldeken, tipikus pugliai ételek kóstolása, koncertek, stb.

Május utolsó hétvégéjén azonban nem csak ez a szuper program vonzza ide a turistákat, hanem a Leccében megrendezésre kerülő Olasz mediterrán diéta fesztivál is (Festival della Dieta Med-Italiana). A fesztivál egyik leglátványosabb eleme a Lecce belvárosában megtalálható piac lesz, ahol minden, a mediterrán diéta részét alkotó összetevő megtalálható lesz. (olivaolaj, bor, zöldségfélék, gabonafélék, kenyér, tészta, hüvelyesek, gyümölcs, ...) Minden kiállító amellett, hogy árul majd, értékes információkkal látja el az érdeklődőket a termékek jótékony élettani hatásával kapcsolatban, és persze kóstolni is lehet majd.
Emellett a fesztivál különböző érdekes programokat kínál majd, mint:
- éttermek és trattoriák által szervezett főző tanfolyamokon vehetünk majd részt;
- újsáíroknak, bloggereknek és szakértőknek szerveznek egy úgynevezett Foodeducational tour-t;
- mediterrán diétával kapcsolatos könyvek, filmek és újságok bemutatója;
- prezentációk, szemináriumok, workshopok a szektor fontos személyiségeivel.
A fesztiválon általában nagy létszámban szoktak részt venni séfek, újságírók, és szakértők, Olaszország minden részéről, valamint Angliából, Németországból, Hollandiából, Az Egyesült Államokból, Kanadából, ezzel is bizonyítva az esemény fontosságát. Remélem találkozhatunk majd magyarokkal is, akik hírét viszik majd az itteni egészséges táplálkozás fő értékeinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése