2012. május 18., péntek

Hajós kirándulás, horgászat

Többféle hajókázási lehetőséget is találtam:

1. Hajókirándulás idegenvezetővel (ezt igény szerint fordítom). 8 Euro
Ez egy két órás kirándulás, amely alatt végig haladtok Taranto óvárosa, és újvárosa mellett, valamint tesztek egy kört a Mar Piccoloban (ez egy hatalmas öböl), ahol a híres Tarantoi cozzet (fekete kagyló) tenyésztik.

2. Fél napos kirándulás vitorláshajóval. Itt hasonló az útvonal, pár helyen viszont megáll a hajó. Itt a vitorlás befogadóképessége miatt az utasok száma korlátozott. Az ár nagyban függ az utasok létszámtól, ami max 10 fő.


Felirat hozzáadása















Horgászat:

Ez egy nagyon izgalmas szórakozási lehetőség. Lehetőség van a helyi horgászokkal, egy tipikus halászhajóval egy 6 órás kiránduláson részt venni. A fedélzeten veletek lesz egy tengerbiológus is, aki minden különleges tudnivalót elmagyaráz majd. Bemutatják Taranto legősibb mesterségének a halászatnak minden fortélyát, a hálós, a pecabotos, a hal és a kagyló halászaton át. És a legjobb, hogy az árban benne van egy vacsora is, melyet a hajón fogyaszthattok el. Természetesen a kifogott halakból és tengeri gyümölcsökből készülnek a jobbnál jobb fogások: előétel, tészta (mint elsőfogás), sült hal (második fogás), bor és sör. :)
Mindez 35 Euro ha összejön 15 ember, ha ennél kevesebb változik az ár, ez sajnos csak akkor derül ki amikor már itt vagytok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése