2011. augusztus 24., szerda

Gyümölcsök Puglián

Jó hírem van az egészséges életmódot kedvelőknek. Puglia Olaszországnak az a régiója, ahol szinte mindent termesztenek. Nagyon sok fajta zöldség és gyümölcs van, ami Magyarországon méregdrága, és nehéz is hozzájutni. Amit imádok, hogy természetesen itt is léteznek piacok, és a boltokban is van zöldség-gyümölcs rész, de az itt lakók nagy része kisteherautókról vásárol. Reggel és délután minden 500 méteren találkozhatunk velük. Dudálással, vagy tradícionális zenével hívják fel magukra a figyelmet. Szerencsére azért nem ezzel keltik a népet. :) Mindíg friss, nagyrészt saját földjükről származó árút kínálnak a bolti árakhoz képest nagyon olcsón.

Tipikus itteni gyümölcsök:

Fügekaktusz





Naspolya






Gránátalma







Datolyaszilva, vagy másnéven (ne röhögjetek) kakiszilva :)






Szeder; Főleg most augusztusban szinte bárhova kilép az ember a városból kilométer hosszan talál vadonélő szederbokor sorokat






Mandarin; Hatalmas ültetvények vannak Grottaglie és Taranto környékén, persze ilyen szép mandarinokat csak télen és tavasszal látunk a fákon.





Nagyszemű szőlő (itt asztali szőlőnek hívják); az itteni gazdák nagyrésze ezzel a fajtával foglalkozik






A nálunk fellelhető gyümölcsök nagy részét itt is termesztik, itt csak a legkülönlegesebbeket vagy legtöbbet exportáltakat soroltam fel.
Van még egy különleges gyümölcs, amiről nem sikerült képet találnom. Szív alakja van, az íze pedig hol a barackhoz, hol a szilvához hasonlít, nagyon érdekes élmény ezt a két ízt egyszerre érezni. A gyümölcsöt egyébként találóan Női szívnek nevezték el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése