Először is, hogy miért fül? Orechiette fülecskéket jelent magyarul, a név pedig a tészta formájából jön.
Nagyon egyszerű magának tésztának az elkészítése, csak egy picit időigényes, persze ha nem boltban vesszük.
Miután megfelelő a tészta állaga, melyet vízből és durumlisztből gyúrnak össze, egy hosszú vékony kígyót sodornak, amelyből kis darabokat tépkednek le. Mivel az ujjak belemélyülnek a tésztába mikor letépik a kis darabokat ez fülecske formákat képez. :)
Mint minden tésztát ezt is ezerféleképpen lehet elkészíteni, a pugliai hagyományos mód a paradicsom szószos, kecske ricottás fajta, de használhatjuk a fantáziánkat és adhatunk hozzá bármilyen párolt zöldséget, ha magunk készítjük.
Ezt a tipikus Pugliai ételt tehát mindenképp ajánlom, mert nem terheli meg a gyomrot, és mellesleg fnom is. :)
pont ma foztem paradicsomos-hùsgombòcos orechiette pastat. :):) imàdom :)
VálaszTörlésakkor te már tudsz valamit a Pugliai tradícionális kajákról :) nyammm :D
VálaszTörlés