2011. augusztus 1., hétfő

Köszöntő

Blogom első fejezetében szeretném pár szóban leírni Nektek miért is jött létre ez az oldal.
Egy kis élettörténet: 6 évvel ezelőtt Spanyolországban önkénteskedtem fél évet, ahol főként olasz barátokat sikerült szereznem. Nagyon megtetszett a nyelv és az élet stílusuk, optimizmusuk is. Ezután úgy döntöttem kiköltözöm Olaszország északi részére, ahol 2 év után rá jöttem, talán Olaszország mégsem nekem való. Nem éreztem magam otthon, és nem is sikerült beilleszkednem. De legalább megtanultam az olasz nyelvet, amit hazajövetelem után Budapesten is használhattam munkában és a hétköznapokban. (Rengeteg olasz lakik Budapesten.) Majd a sors összehozott egy Dél-olasz sráccal, aki miatt kiköltöztem Puglia megyébe, Grottagliebe, a kerámia városába. És itt megnyugodtam, hogy létezik az az Olaszország, amire mindíg is vártam északon.
A hely gyönyörű, igazi mediterrán kisváros, sikátorokkal, középkori épületekkel, kaktuszokkal, leanderrel, olivákkal, megannyi kulturális programmal. És ami a legjobban tetszik, hogy az emberek segítőkészek, befogadóak mindenkivel.
Tavaly nyár óta létezik egy közvetlen járat Budapestről, amellyel Bariig el lehet jutni alacsony áron. Úgy döntöttem ki kell használnom ezt a lehetőséget, hogy végre megmutathatom másoknak is, ezt a megannyi csodát tartogató környéket. Nem csak a kisvárost, ahol lakom, hanem Puglia megye legszebb részeit is.
És akkor mivel foglalkozom:
Kisebb csoportoknak (max 7-8 fő) szervezek 1-2-3-4 hetes utazásokat, ha igény van rá olasz tanítással egybe kötve. 
Pár napon belül készen vár titeket a programleírás, az alapcsomag, valamint a választható programok tömkelege. 
A PRESTO!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése